Fidel Castro se nakon 9 mjeseci pojavio u javnosti

Fidel Castro se nakon 9 mjeseci pojavio u javnosti

Foto: Guliver Image / Getty Images

KUBANSKI revolucionarni vođa Fidel Castro (87) koji se 2006. povukao s vlasti, pojavio se u javnosti u srijedu prvi puta nakon devet mjeseci na otvaranju jedne galerije, izvijestili su u četvrtak kubanski mediji.

Castro je nazočio otvaranju umjetničke radionice Romeriloo slikara Kcho, prenosi službeni dnevni list Granma, dok je službena stranica Cubadebate objavila fotografiju Fidela Castra dok razgovara sa slikarom.

I televizijske vijesti sredinom dana prikazale su snimke bez tona Fidela Castra dok razgovara sa slikarom Alexisom Leyvaom, poznatim kao Kcho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kubanski mediji navode da se otvaranje galerije u četvrti Romerillo u blizini kuće bivšeg kubanskog predsjednika poklapa s 55. obljetnicom stupanja na vlast Fidela Castra 8. siječnja 1959.

Fidel je pogledao dvije izložbe, jednu slavnog kubanskog slikara Wilfreda Lama (1902.-1982.) i drugu Kchoa i pozdravio okupljene koji su ga ganuti pozdravili pljeskom.

Posljednji puta se Fidel Castro pojavio u javnosti u travnju 2013. na inauguraciji škole u svojoj četvrti u zapadnom dijelu grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara