Gradska televizija Zadar trajno ostala bez koncesije

Gradska televizija Zadar trajno ostala bez koncesije

Foto: Screenshot

VIJEĆE za elektroničke medije odlučilo je Gradskoj televiziji Zadar trajno oduzeti koncesiju jer ni nakon opomene i privremeno oduzete koncesije nije zadovoljila zakonske uvjete o minimalnom udjelu vlastite proizvodnje, a nije podmirila ni dug za koncesiju.

Ta je televizija imala koncesiju na području digitalne regije d71 koja pokriva veći dio Zadarske županije s gradovima Zadrom i Ninom te općinama Poličnikom, Zemunikom Donjim, Bibinjem, Sukošanom i Prekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradska televizija Zadar emitirala je program više od 13 godina, a prvu je koncesiju dobila 21. lipnja 2000.

Zadnja koncesija televiziji je dodijeljena 2012. godine na rok od 10 godina, no prošle joj je godine Vijeće za elektroničke medije izreklo opomenu. Analizom programa u veljači prošle godine utvrđeno je da televizija ne zadovoljava zakonski uvjet o minimalno 20-postotnom udjelu vlastite proizvodnje. Kako Gradska televizija Zadar nije reagirala opomenu, Vijeće za elektroničke medije najprije joj je odlučilo privremeno oduzeti koncesiju, a naknadnom analizom programa utvrđeno je kako i dalje ne zadovoljava zakonski minimum vlastite proizvodnje, zbog čega joj je trajno oduzeta koncesija. Također, uvidom u registar koncesija Ministarstva financija 20. lipnja ove godine utvrđeno je da je ukupni dug nakladnika Gradske televizije d.o.o. veći od 31 tisuću kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara