Grčić: Očito postoje neki razlozi zašto HERA nije odgovorila na zahtjev HEP-a za smanjenjem cijene struje

Grčić: Očito postoje neki razlozi zašto HERA nije odgovorila na zahtjev HEP-a za smanjenjem cijene struje

Foto: Bruno Konjević/Cropix

PREDSJEDNIK Vlade za gospodarstvo Branko Grčić prokomentirao je uoči sjednice Vlade je li mu čudno što HERA nije odgovorila na zahtjev HEP-a za smanjenjem cijene struje, nakon što je konkurencija ponudila jeftinije cijene. "Pa, i je i nije, jer je očigledno da postoje neki razlozi za to tako da očekujemo da će oni ovih dana to riješiti", rekao je Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, još prije mjesec dana iz HERA-e su za Index pojasnili kako odluka nije donesena jer zahtjev nije usklađen s postojećim zakonskim okvirom. "Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije zasad nije odlučivalo o zahtjevu HEP-a za smanjivanje proizvodne komponente cijene električne energije za kategoriju kućanstvo zato što takav zahtjev, prema postojećim propisima, treba biti usklađen s postojećim zakonskim okvirom", objasnio je tom prilikom za Index glasnogovornik HERA-e Željko Bukša.

Iz HERA-e su naveli i kako HEP može ponuditi manje cijene bez njihove suglasnosti: "HEP d.d., osim što opskrbljuje tarifne kupce putem HEP-ODS-a po reguliranim uvjetima, ima i tvrtku HEP-Opskrba d.o.o. koja, kao i ostale slične tvrtke, radi na tržišnim principima pa joj nije potrebna suglasnost HERA-e da kućanstvima ponudi niže cijene te tako jeftinijom cijenom konkurira na tržištu električne energije ne čekajući nove regulatorne uvjete".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara