Grčka očekuje rekordnu turističku godinu

Grčka očekuje rekordnu turističku godinu

Foto: Guliver Image / Getty Images

GRČKA očekuje da će 2013. za njih biti rekordna turistička godina. Procjenjuju da bi ove godine mogli privući više od 17 milijuna turista.

"Budućnost izgleda stabilnije. Prije godinu ili dvije sve što se događalo u Grčkoj bilo je na naslovnim stranicama", izjavio je na konferenciji za novinare Alexandros Vassilikos, šef hotelijerske udruge Athens-Attica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je gospodarska situacija u Grčkoj i dalje kritična, prosvjedi i štrajkovi koji su ugrožavali turističke brojke sve su rjeđi, a više nema ni straha da će Grčka biti izbačena iz eurozone. To će, nadaju se grčki ugostitelji, biti dovoljno da ponovo privuče turiste koji su zadnjih godina ljetovali na drugim destinacijama.

Kako prenosi Bloomberg, broj dolazak inozemnih turista u Grčku prošle godine je pao za 5,5 posto. Ove godine Grci se nadaju porastu broju noćenja, te čak predviđaju rekordnu turističku godinu.

Vlada premijera Antonisa Samarasa najveće nade polaže upravo u turizam. Grčka je već šestu godinu u recesiji, a grčki lideri uvjereni su da samo turizam, kao vodeća grana ekonomije, može potaknuti gospodarski oporavak. U 2012. godini prihodi od turizma činili su 16 posto grčkog BDP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara