HRT: Postignut dogovor hrvatske i njemačke policije, Perković već sutra u Njemačkoj?

HRT: Postignut dogovor hrvatske i njemačke policije, Perković već sutra u Njemačkoj?

Foto: Hina

USTAVNI sud održao je sjednicu na kojoj se raspravljalo u tužbi koju je podnio odvjetnik Josipa Perkovića Anto Nobilo, neslužbeno doznaje HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako su se u nekim medijima pojavile informacije da je Ustavni sud odlučio odgoditi izručenje Perkovića Njemačkoj, javna televizija javlja da nikakva odluka još nije donesena.

HRT neslužbeno doznaje i kako je postignut dogovor hrvatske i njemačke policije da se Perković preda te bi sutra u popodnevnim satima mogao biti u Njemačkoj. Odlazak Perkovića u Njemačku može zaustaviti samo Ustavni sud pravovremenom odlukom o privremenoj zabrani predaje ako ona bude donesena prije nego naša policija preda Perkovića.

U Zagreb su stigli predstavnici njemačkog izaslanstva kako bi se postigao dogovor oko izručenja Perkovića. Njihov dolazak najavio je ministar policije Ranko Ostojić. Predaja će najvjerojatnije biti obavljena u Zračnoj luci Zagreb.

Odluka o izručenju Perkovića postala je pravomoćna kada je Vrhovni sud potvrdio tumačenje Županijskog suda u Zagrebu. Nisu uvaženi Perkovićevi argumenti prema kojima je nastupila zastara za ubojstvo emigranta Stjepana Đurekovića, kao ni tvrdnje da u Njemačkoj neće imati pravedno suđenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara