Islamska država preuzela odgovornost za pucnjavu u Teksasu: "Ono što se sprema bit će još veće"

Islamska država preuzela odgovornost za pucnjavu u Teksasu:  "Ono što se sprema bit će još veće"

Foto: Hina

SKUPINA Islamska država preuzela je u utorak prvi put odgovornost za jedan napad izvršen u SAD-u, nedjeljni skup islamofobne organizacije u Teksasu, te je ujedno zaprijetila novim napadima.

"Dva vojnika kalifata izvela su napad na izložbu karikatura proroka u Garlandu (Teksas)", tvrdi organizacija koja je proglasila kalifat u Iraku i Siriji, u svojem dnevnom radijskom izvješću.

Do napada je došlo u predgrađu Dallasa gdje se odvijalo natjecanje u karikaturama Muhameda koje je organizirala udruga American Freedom Defense Initiative, koja se smatra islamofobnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan je policajac ubio dva teško naoružana muškarca koji su pokušali napasti skup a uspjeli su tek lakše raniti jednog čuvara.

"Dva brata otvorila su vatru na izložbu ranivši policajca zaduženog za zaštitu izložbe prije nego su ubijeni u pucnjavi", dodaje IS a potom kreće s prijetnjama SAD-u. "Ono što se sprema bit će još veće. Vidjet ćete strašne stvari koje će izvesti vojnici Islamske države".

Po američkim medijima, dvojica islamista bili su Elton Simpson (31) i Nadir Soofi (34) koji su živjeli zajedno u stanu u Phoenixu (Arizona).

Jedan od njih, Simpson, već je neko vrijeme bio predmet istrage FBI-ja a na jednoj njihovoj snimci može se čuti kako govori o svojoj želji da otputuje u Somaliju i pridruži se "braći" u džihadu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara