Josipović u strahu za Pantovčak optužuje Grabar Kitarović: "Prljav posao za nju obavlja Vasino jato"

Josipović u strahu za Pantovčak optužuje Grabar Kitarović: "Prljav posao za nju obavlja Vasino jato"

Foto: Hina

"JASNO je da sam bio u pravu kada sam rekao kako je riječ o paraobavještajnom podzemlju koje je dio kampanje gospođe Grabar Kitarović. Možda gospodin koji se pohvalio autorstvom i nije pravi autor. "Barbika" djeluje više kao kolektivno djelo više osoba iz obavještajnog podzemlja. Lako je moguće da se on isturio kada je postalo jasno da brzim objavljivanjem uratka stvari za njih idu neželjenim putem", izjavio je predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za PolitikuPlus.

Predsjednik je dodao da bi zatražio istragu da je zaključio da je "Barbika" više od prljave kampanje. Kazao je i kako taj uradak "smatra vrlo važnim jer jasno pokazuje kakvu Hrvatsku smjeraju napraviti snage koje su sada u kampanji gđe Kolinde Grabar Kitarović i HDZ-a".

Josipović je kazao i kako ne misli da je Grabar Kitarović tražila baš ovakav uradak te da je zgrožena s njim, no predsjednik je i napao protukandidatkinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Očito je da ne kontrolira svoju kampanju, nije sposobna odlučno se distancirati od paraobavještajnog podzemlja koje je zagovara, te time, od osobe čije dostojanstvo dijelom također narušava "Barbika", postaje suučesnik", kazao je Josipović. Dosadašnje medijske istupe Kolinde Grabarić opisao je siromašnim. Kazao je kako u njima ima "malo sadržaja" i "par stereotipnih kritika na moj račun".

Josipović vjeruje u svoju pobjedu
 
Porast popularnosti Grabar Kitarović objasnio je kao "normalni efekt grupiranja pristaša različitih politika". Kaže kako nije nimalo zabrinut te da je tu riječ o "fazi u kojoj Kitarović s distance od par stotina kilometara šalje fotografije zaštićena od neugodnih pitanja kakvima sam ja dnevno izložen, i dok prljav posao za nju obavlja Vasino jato".

Na pitanje vjeruje li još uvijek u svoju pobjedu, Josipović je odlučno rekao da će sigurno pobijediti.

"Već su me pitali što je ovih godina gospođa Grabar Kitarović napravila za Hrvatsku? Rekoh kratko, ništa. Bila je u Sanaderovoj vladi i predsjedništvu HDZ-a u fazi kada se pripremala koruptivna prodaja INA-e i kada se stranka financirala kroz FIMI MEDIA projekt. Danas su pothvati te vlade i tadašnjeg HDZ-a opjevani u nekoliko optužnica", zaključio je Josipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara