Karamarko: Dajemo Vladi šansu do 1. srpnja, nakon toga ćemo tražiti prijevremene izbore

Karamarko: Dajemo Vladi šansu do 1. srpnja, nakon toga ćemo tražiti prijevremene izbore

Foto: Tonči Plazibat / Cropix

U DUBROVNIKU se okupilo prošireno Predsjedništvo kluba Europske pučke stranke u EU parlamentu koje je dalo podršku Hrvatskoj na njenom putu u Europsku uniju.

"To je respekt prema Hrvatskoj, ali i izraz podrške HDZ-u koji pripada obitelji pučkih stranaka", istaknuo je šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

"Nismo ekstremna desnica"

Karamarko je naglasio i važnost njegove stranke na tom putu te dodao kako članstvo Hrvatske u Uniji obvezuje.

"Definitivno se možemo pohvaliti i da je Hrvatska demokratska zajednica najzaslužnija što Hrvatska ulazi u Europsku uniju. To je doista lijep osjećaj i mislim da je pred Hrvatskom demokratskom zajednicom budućnost. Mislim da je pred Hrvatskom budućnost, ako se ozbiljno prihvatimo posla i shvatimo da tek nakon ulaska u Europsku uniju počinjemo graditi naše gospodarstvo", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam zbog čega nas neki zovu ekstremnom desnicom. Mi smo pučka stranka", poručio je Karamarko, dodavši da su pred Hrvatskom veliki izazovi u kojima će HDZ imati pomoć od EPP-a.

Karamarko protiv Milanovića

Nakon skupa Karamarko se u razgovoru s novinarima osvrnuo na jučerašnje ponašanje Zorana Milanovića u Saboru. Poručio je da se premijer ponašao neprimjereno i iracionalno, te da se postavio iznad predsjednika Sabora.

"Mi smo postavljali pitanja iz sfere gospodarstva pokušavajući pomoći Vladi da potaknu gospodarsku situaciju. Nismo dobili odgovore nego uvrede. Milanovića možete pitati je li čitao Prousta, Šegrta Hlapića ili Družbu Pere Kvržice, ali ne možete ga pitati ima li ideju kako da se Hrvatska izvuče iz krize", kaže Karamarko.

"Nakon 1. srpnja tražit ćemo prijevremene izbore"

Osvrnuo se Karamarko i na najavljenu privatizaciju HPB-a i Croatia osiguranja. "To je bacanje novca u vreću bez dna. Prodajemo nešto što dugoročno može generirati financijska sredstva", kaže Karamarko.

Šef HDZ-a tvrdi da je aktualna vlada u neradu već izgubila godinu i pol dana. "Vrijeme je da počnu raditi svoj posao. Ako premijer to nije u stanju, neka promjeni ekipu. Plan 21 je bio obična obmana i laž, to su i sami priznali. Sada se priča o Planu 5, a nakon toga na red će doći Plan 0. Od ove vlasti ne možemo očekivati ništa dobro. Dajemo im šansu do 1. srpnja, do tada ćemo biti tolerantni, a nakon toga ćemo tražiti prijevremene izbore", kaže Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara