Mladi Rom koji je brutalno pretučen u Parizu nakon pet tjedana izašao iz kome

Mladi Rom koji je brutalno pretučen u Parizu nakon pet tjedana izašao iz kome

Screenshot: EuroNews

MLADI Rom, koji je nakon brutalnog napada bio više od pet tjedana u komi, probudio se i govori, objavila je njegova odvjetnica, prenosi AFP.

Mladi Gheorghe je "jako dobro", rekla je odvjetnica Julie Launois-Flaceliere. "Izašao je iz kome i više nije životno ugrožen. Prepoznao je obitelj i razgovara", precizirala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sedamnaestogodišnji Rom pronađen je 13. lipnja navečer u kolicima robne kuće u opasnoj četvrti Pierrefitte-sur-Seine, na sjeveru Pariza. Prije toga ga je iz vlastitog doma, pred očima ukućana, otela skupina mladih ljudi jer su ga smatrali provalnikom. Pretrpio je teške ozljede glave, zbog kojih je nekoliko tjedana proveo u jednoj pariškoj bolnici, najprije u pravoj, a potom u induciranoj komi.

Gheorghe ne govori francuski, ali je uz njega stalno prevoditelj. a soba mu je pod stalnim nadzorom. U Francusku je stigao nedavno s lažnim dokumentima i pridružio se roditeljima nakon bijega iz psihijatrijskog centra u Rumunjskoj.

Francusko političko tijelo - i vlasti i nevladin sektor - jednoglasno je osudilo to barbarsko zlodjelo motivirano osobnom osvetom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara