Održana revija ispred Modne kuće Arena, skupljali se prilozi za radnice koje čekaju isplatu sedam plaća

Održana revija ispred Modne kuće Arena, skupljali se prilozi za radnice koje čekaju isplatu sedam plaća

Foto:  Regional Express

DVADESETAK radnica i radnika Modne kuće "Arena" koji su od 21. veljače u štrajku zbog neisplaćenih plaća od lipnja prošle godine, uz potporu još desetak građana, sudjelovali su danas ispred pogona trikotaže u Puli na modnoj reviji na kojoj su predstavljeni sadašnji i prošli modeli te tvornice čiji su proizvodi poznati i cijenjeni u zemlji i inozemstvu.

Brojni okupljeni građani time su izrazili svoju solidarnost s radnicima u štrajku koji čekaju isplatu sedam plaća te, kako su istaknuli "poduprijeli njihovu borbu za pošteno zarađene plaće i obranu radnih mjesta".

Po riječima sindikalne povjerenice Ljiljane Bonas, i ovom je prigodom prikazano veliko umijeće vrijednih ruku sadašnjih i bivših radnika Arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Premda su bile najavljene, na modnoj reviji nisu sudjelovale radnice "Kamenskog" ali su uputili pismo potpore u kojem su navele kako su "današnju situaciju radnika Arene osjetile davno na svojoj koži, ali nisu odustale".

"Podupiremo radnike Arene u svojim nastojanjima i borbi za radnička prava, u nastojanjima otvaranja radnih mjesta za koje će biti isplaćene plaće. Budite primjer opstojnosti i postojanja" - stoji u njihovom pismu potpore.

Potporu radnicima "Arene" dala je i poznata književnica Vedrana Rudan koja je okupljenima poručila da slučaj "Arene" nije samo problem Pule i Istre, nego cijele Hrvatske.

Posjetiteljima modne revije, priređene u sklopu proslave Međunarodnog dana žena, dijelili su se kolači i vino, a skupljali su se i dobrovoljni prilozi za pomoć radnicima Arene koji čekaju isplatu sedam plaća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara