Odvjetnik obitelji Mišković: Pokušaj nasilne deložacije bio je barbarski čin bez presedana

Odvjetnik obitelji Mišković: Pokušaj nasilne deložacije bio je barbarski čin bez presedana

Screenshot: YouTube

ODVJETNIK obitelji Mišković iz Knina, Vladimir Gredelj, upozorio je danas kako je pokušajem nasilne deložacije te obitelji prije mjesec dana prekršeno europskim zakonima zajamčeno pravo na dom te da su hrvatski suci pokazali da ne poznaju hrvatske propise ni europske standarde.

Gredelj je na konferenciji za novinare ustvrdio da je sudska odluka o ovrsi roditeljskog doma i deložaciji šestero djece radi prisilne naplate alimentacije suprotna europskim konvencijama, a sutkinja koja je donijela tu odluku morala je biti izuzeta iz tog predmeta.

Istaknuo je da je 27. lipnja prilikom pokušaja nasilne deložacije obitelji Mišković počinjen barbarski čin bez presedana u Hrvatskoj pri čemu su se službene osobe, bez ikakva razloga, prema maloljetnicima, starima i nemoćnim ponašali kao prema okorjelim kriminalcima.

Dragan Mišković traži DNK analizu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dragan Mišković s današnje konferencije za novinare pozvao je svoju navodno nezakonitu kćer Žaklinu Lovrenović na DNK analizu. Iako se proteklih dana po medijima pisalo da on odbija DNK analizu, danas je rekao da to nije točno te da je spreman u svako doba podvrći se testiranju kako bi se dovela u pitanje pravomoćna presuda o očinstvu, koja je stara skoro 30 godina.

Upozorio je i da ga sudovi pokušavaju opljačkati. Uzeli su mu, kaže, kuću za 80 tisuća kuna, a sada još traže 70 tisuća eura i 120 tisuća kuna za troškove.

Njegov odvjetnik kaže da je puno rokova prošlo na kojima se moglo žaliti na danas pravomoćnu sudsku odluku o očinstvu, no alimentacija će se, ističe, morati pokušati naplatiti na neki drugi način, a ne oduzimanjem doma osmeročlanoj obitelji.

Deložacija bi značila kršenje europskih konvencija o ljudskim pravima i slobodama koje su iznad hrvatskih propisa, upozorava Gredelj te ističe ako ponovno dođe do pokušaja deložacije da će sazvati konferenciju za novinare na kojoj će zbog takve prakse hrvatskih sudova - "poderati svoju diplomu Pravnog fakulteta".

Gredelj ističe da je zbog sporne odluke o ovrsi podnio prigovor, a ne isključuje ni mogućnost tužbe protiv službenih osoba koje se sudjelovale u donošenju i provođenju sporne odluke o deložaciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara