Otac teško bolesne Mije Lane: Izgleda da se od silnih investicija u RH ne stignu baviti tamo nekakvim djetetom u Vukovaru

Otac teško bolesne Mije Lane: Izgleda da se od silnih investicija u RH ne stignu baviti tamo nekakvim djetetom u Vukovaru

Foto: Facebook

NAKON što su se roditelji malene Vukovarke Mie Lane Knezović obratili medijima s novim problemom s kojim su se nedavno suočili, još uvijek nije stiglo rješenje. Naime, obitelj živi na trećem katu zgrade bez lifta, a budući da je malena Mia Lana teško bolesna moraju je svakodnevno na rukama nositi sve do trećeg kata. Obitelj je od Uprave za stambeno zbrinjavanje zatražila preporuku za zamjenu stana, ali nisu naišli na razumijevanje.

Indexu se još jednom obratio Mijin otac Davor Knezović, koji nam je objasnio kako još uvijek nije učinjeno ništa kako bi se njihovoj obitelji olakšao život. Obratili su se svim institucijama, ali Uprava za stambeno zbrinjavanje, koja je nadležna za pitanje zamjene stanova, još se nije oglasila, kaže Mijin otac.

"Danas sam bio u Centru za socijalnu skrb, i oni će poslati preporuku...svi se oglašavaju, samo oni koji bi trebali - ništa! Niti nas nazvali nisu! Uprava za stambeno zbrinjavanje pripada Ministarstvu Regionalnog razvoja i fondova EU. Izgleda da se od silnih investicija u RH ne stignu baviti tamo nekakvim djetetom u jebenom Vukovaru...Bože moj, neka nose dijete na treći kat, to im je zdravo...", poručio je ogorčeni otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema preporuci liječnika, Mia Lana bi trebala sjediti u invalidskim kolicima, što dodatno otežava situaciju roditeljima kojima gotovo da ne preostaje izbor - ili će svakodnevno nekoliko puta na rukama nositi i djevojčicu i kolica na treći kat, ili Miju Lanu neće izvoditi u šetnje...

"Idući korak će biti dolazak u Zagreb u Upravu za stambeno zbrinjavanje i pozvat ćemo novinare pa neka se gospoda između sebe dogovore tko je najjači i neka probaju malo nositi Mia Lanu na treći kat...Nećemo otići iz Zagreba dok se nešto ne riješi!", kazao je Davor.

"Mi tražimo da nam ZAMIJENE stan koji imamo zbog teško bolesnog djeteta, ne zbog boje zidova, položaja zgrade ili ne znam ti ja čega. Ja imam spisak 20 praznih stanova na prizemlju, i samo treba da netko odobri zamjenu. Taj netko se zove Veza, u narodu poznatiji kao Stela...mi ne poznamo Vezu, još manje Stelu...", kaže otac Mije Lane.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara