Predsjednik Sabora objašnjava na Cipru koliko je značajno što Hrvatska ulazi u EU

Predsjednik Sabora objašnjava na Cipru koliko je značajno što Hrvatska ulazi u EU

Foto: Damjan Tadić (Cropix)

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Josip Leko boravit će na Cipru, gdje će sa saborskim izaslanstvom sudjelovati na Konferenciji predsjednika parlamenata Europske unije. Nakon otvaranja Konferencije i pozdravnog obraćanja predsjednika Zastupničkog doma Republike Cipar Yiannakisa Omiroua predviđeno je da Josip Leko sudionicima konferencije govori o značenju ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Na konferenciji će se raspravljati o ulozi nacionalnih parlamenata Europske unije u jačanju demokracije i ljudskih prava u trećim zemljama s posebnim naglaskom na regiju Mediterana; kako približiti građane Europskoj uniji; članku 13. Ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u Ekonomskoj i monetarnoj uniji; te socijalnoj koheziji u vremenima štednje, odnosno što mogu učiniti nacionalni parlamenti.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Konferencija predsjednika parlamenata Europske unije traje do utorka, 23. travnja nakon koje će se u sklopu službenog posjeta Republici Cipar sastati s predsjednikom ciparskog Zastupničkog doma Yiannakisom Omirouom i stalnim tajnikom ciparskog Ministarstva vanjskih poslova Andreasom Mavroyiannisom te će ga primiti predsjednik Cipra Nicos Anastasiades.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara