Ruža Tomašić na svojoj listi za Europarlament želi Željku Markić!

Ruža Tomašić na svojoj listi za Europarlament želi Željku Markić!

Screenshot: Jabuka TV

PREDSJEDNICA HSP AS-a Ruža Tomašić tražit će od HDZ-a dva mjesta na listi za izbore za Europarlament, najavila je to u utorak navečer u emisiji Veto na Jabuci TV. Potvrdila je kako bi jedno mjesto bilo za nju, a drugo za nekoga iz njezine stranke koji bi nakon parlamentarnih izbora 2015. godine, kada ona planira odlazak u mirovinu, zamijenio nju.

"Ne tražimo dva mjesta zbog toga što ja planiram odlazak iz politike, već zato što mislim da mi toliko vrijedimo. Očekujem da ću postići još bolji rezultat od prošlog na nadolazećim europarlamentarnim izborima i zato mi nije toliko bitno koja ću biti na listi s našim koalicijskim partnerom HDZ-om. Ali sve ćemo znati idući tjedan", rekla je Tomašić u emisiji Veto na Jabuci TV.

Prema njezinom mišljenju na toj zajedničkoj listi ima mjesta i za Željku Markić.

"Imam dobro mišljenje o njoj. Iznimno je sposobna obzirom na to što je organizirala i napravila. Da, ona bi mi bila neka vrsta konkurencije kada bi krenula na europarlamentarne izbore, puno je mojih birača glasalo za na refendumu. Ali nemam ništa protiv nje i mislim da bi bilo dobro kada bi bila na našoj listi. Poštujem svaku odluku birača", rekla je Tomašić.

"Hrvatskoj treba predsjednik vjernik"

Što se predsjedničkih izbora tiče Tomašić nije željela odgovoriti bi li podržala bilo kojeg kandidata ili kandidatkinju HDZ-a, no Josipovića odbija podržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljela bih da Hrvatska napokon ima predsjednika vjernika. Nakon Mesića i Josipovića, pa i Milanovića vrijeme je da u zemlji u kojoj je više od 80 posto vjernika izaberemo vjernika", rekla je Tomašić u emisiji Veto.

Tomašić odbacuje tezu kako početak pregovora Srbije oko ulaska u EU koristi za retoriku koja joj donosi glasove uoči europarlamentarnih izbora. Nije joj se svidjela teza kako joj nakon Milanovića prošle godine, ove uoči izbora na neki način pomaže Nikolić.

"Ja bih voljela da ovih problema nema. Ali oni su tu i o njima moramo pričati. Srbija ne može u EU ako se ne ispriča za zločine i agresiju, ako se četnički nadvojvoda Nikolić ne odrekne te titule, ako se ne riješi ratna odšteta i problem nestalih, ne moźemo dozvoliti da Srbija zatvori poglavlja", kaže Tomašić koja tvrdi da njezine izjave o četnicima koji žive u Hrvatskoj i sanjaju Veliku Srbiju nije gašenje požara benzinom kako se voditelj izrazio.

Na kraju emisije Tomašić je najavila kako uskoro planira dovesti u Hrvatsku nekoliko europskih zastupnika i s njima proći kroz Neum na putu do juga kako bi oni vidjeli koliko je Hrvatskoj potrebno riješenje spajanja koridora na jugu bilo Pelješkim mostom ili podmornim tunelom koji Tomašić zastupa u EU parlamentu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara