Sberbank Europe dobila prvi sindicirani kredit u iznosu od 350 milijuna eura

Sberbank Europe dobila prvi sindicirani kredit u iznosu od 350 milijuna eura

Foto: scx.hu

NEKE od najvećih međunarodnih banaka udružile su se u sindikat banaka i Sberbank Europe AG odobrile neosigurani kredit bez jamstva matične banke.

Kredit ima rok otplate od 364 dana i otplaćuje se o dospijeću. Ugovorena kamatna stopa iznosi EURIBOR + 60 baznih poena. Iznos kredita je 350 milijuna eura.
 
Ovaj sindicirani kredit će biti korišten za financiranje plasmana u segmentu korporativnih klijenata, odnosno za daljnji razvoj poslovanja Sberbank Europe u regiji srednje i istočne Europe.
 
Već u prvoj fazi upisa iskazan je mnogo veći interes banaka za upis od traženog iznosa, a druga faza započela je krajem veljače 2014. godine i na tržištu izazvala pozitivne reakcije.
 
“Uspjeh ovog prvog kreditnog angažmana za Sberbank Europe naglašava odlične odnose i povjerenje koje Sberbank Europe uživa kod drugih financijskih institucija širom svijeta”, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank Europe AG Mark Arnold. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Sljedeće velike međunarodne banke nastupaju kao vodeći mandatirani aranžeri i primatelji predbilježbi za ovu sindiciranu liniju financiranja: Bank of America Merrill Lynch, Barclays Bank PLC, Citi, Commerzbank Aktiengesellschaft, HSBC Bank plc, ING Bank N.V., J.P. Morgan Limited, Mizuho Bank, Ltd., Sumitomo Mitsui Banking Corporation i UniCredit Bank Austria AG, dok se Société Generale transakciji pridružila kao vodeći aranžer, banka BNP Paribas kao su-aranžer, a Credit Suisse AG, Deutsche Bank Luxembourg S.A., Sberbank Rusija i UBS Limited zajednički kao vodeći menadžeri transakcije.
 
Barclays Bank PLC, Commerzbank Aktiengesellschaft i ING Bank N.V. nastupaju kao udruženi koordinatori transakcije, Barclays Bank PLC kao dokumentacijski agent, a ING Bank N.V. kao agent za publicitet.
 
Commerzbank Aktiengesellschaft Filiale Luxemburg u transakciji sudjeluje kao agent linije financiranja. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara