Thompson na suđenju za Fimi mediju: Nitko mi nije dao nikakav novac, šokirale su me Barišićeve izjave!

Thompson na suđenju za Fimi mediju: Nitko mi nije dao nikakav novac, šokirale su me Barišićeve izjave!

Foto: Damjan Tadić/Cropix

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu nastavlja se suđenje bivšem predsjedniku Vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu te HDZ-u za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media. Iako je danas trebao svjedočiti, Mišo Kovač opet je otkazao dolazak na sud zbog bolesti, ali se zato na sudu pojavio Thompson.

Thompsonovo svjedočenje trajalo je svega 15-ak minuta. Ispričao je da je u ljeto 2007. godine jednom bio u carini, ali da se ne sjeća je li to bilo kod Mladena Barišića. Na molbu fra Slavena Barišića odnio je "neke karte za koncert u Maksimiru", tvrdi Thompson.

"Nije mi nitko dao novce ni nudio. To mi je bio šok kad sam čuo izjavu M. Barišića. Od tada imam problema i ne znam koji je bio njegov motiv jer se mi ne znamo, nikada se nismo ni vidjeli", kazao je Thompson.

Potvrdio je i da je bio pod nadzorom Porezne uprave 2007. godine te da mu je utvrđen nesrazmjer u iznosu od oko 1,3 milijuna kuna. Dodao je i da je porez platio te da je tužio Poreznu upravu Upravnom sudu.

Svjedočio je i bivši predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan koji je opovrgnuo iskaz Mladena Barišića da je za ulazak u koaliciju 2007. primio 500 tisuća kuna. "To je laž", rekao je Jordan te naglasio da je HSU-u bilo u interesu da 2007. uđe u Vladu kako bi poboljšali položaj umirovljenika. "Tom logikom mi smo trebali platiti HDZ-u, a ne oni nama", zaključio je Jordan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočio je i bivši HDZ-ov ministar i zastupnik Marko Širac koji je rekao da nikada nije čuo za crni fond stranke, niti za Fimi mediju.

Podsjetimo, Kovač i Thompson se nisu pojavili na posljednjem ročištu, 18. ožujka, nakon čega ih je na iduću raspravu pozvao sud. Danas bi trebali svjedočiti i bivši HDZ-ov ministar i saborski zastupnik Marko Širac te bivši predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan.

Tužiteljstvo u slučaju Fimi media tvrdi da su oba pjevača, prema Sanaderovoj ideji, dobivala novac iz crnog stranačkog fonda. Mišo za nastupe na predizbornim skupovima, a Thompson da se u to vrijeme suzdrži od nastupa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara