Tržište od 1,3 milijarde ljudi: Kina spremna uvoziti veće količine hrane iz Argentine

Tržište od 1,3 milijarde ljudi: Kina spremna uvoziti veće količine hrane iz Argentine

Foto: news.cn 

Kineski predsjednik Xi Jinping u subotu je posjetio argentinsku farmu izražavajući nadu za poboljšanjem poljoprivredne suradnje između dvije zemlje koje se hvale dubokim poljoprivrednim korijenima, javlja Kineski radio.

U društvu Juliana Domingueza, predsjednika argentinskog Zastupničkog doma, Xija su dočekali lokalni gaucho jahači te vlasnik Republike Farme, nekih 70 km udaljene od glavnog grada Buenosa Airesa.
 
Kina prvo mora rješiti pitanje žitarica za 1,3 milijarde ljudi
 
Nakon kratkog izvješća o radu farme, Xi je rekao domaćinu kako je Argentina velika poljoprivredna nacija s modernizacijom i tehnologijama na visokoj razini, kao što je i Kina velika poljoprivredna zemlja. Ako Kina želi rasti mora prvo riješiti pitanje žitarica za svoju populaciju od 1,3 milijarde ljudi, rekao je Xi.
 
"Kina pridaje veliku važnost poljoprivredi. Uglavnom se oslanjamo na domaću proizvodnju za jamstvo dostatnosti žitarica. U međuvremenu, aktivno koristimo međunarodno tržište i sudjelujemo u međunarodnoj suradnji za regulaciju zaliha poljoprivrednih i usporednih proizvoda," dodao je.
 
"Kina je spremna ojačati poljoprivrednu suradnju s Argentinom te proširiti trgovinu poljoprivrednih proizvoda," rekao je. "Nadam se kako će praktična suradnja uroditi plodovima."
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Xi se također raspitao o životu članova obitelji vlasnika farme, pozivajući ih u posjet Kini ako je moguće.
 
Kina je najveći uvoznik argentinskih poljoprivrednih proizvoda
 
Dok je predstavljao argentinsko maslinovo ulje i vino, Dominguez je rekao Xiju kako je Kina najveći uvoznik argentinskih poljoprivrednih proizvoda te kako dvije zemlje imaju veliki potencijal za suradnju.
Izrazio je kako se nada da će sve veći broj kineskih potrošača odabirati argentinske proizvode.
 
Xiju je u subotu gradonačelnik Bueonsa Airesa Mauricio Macri uručio i ključ grada, rekavši kako je to izraz prijateljskih osjećaja građana Buenosa Airesa i Argentinaca prema kineskom narodu.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara