U fokusu gradskih zastupnika privatizacija Zagrebačkog holdinga

U fokusu gradskih zastupnika privatizacija Zagrebačkog holdinga

Foto: Arhiva

PRED gradskim zastupnicima je burno prijepodne u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Uoči tradicionalnog aktualnog sata u fokusu se našla privatizacija pojedinih podružnica Zagrebačkog holdinga.

Uoči sjednice HDZ-ovci su, baš kao i sindikati Holdinga, tražili da se ta točka skine s dnevnog reda.

"Mi jesmo za socijalni dijalog, ali ozbiljan, a ne samo da se prema nama komunicira s odlukama i planovima koji to i nisu. Razumijemo stisku, razumijemo krizu, da je teško, ali želimo u tome sudjelovati. Jednostavno, tražimo da nas se pita", poručio je uoči šeste po redu sjednice Skupštine u novom sazivu glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš.

Na stranu sindikata stao je i HDZ-ov zastupnik i potpredsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić. Plaće za idući mjesec u Zagrebačkom holdingu su upitne, odgovorio im je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"A što ćete odgodom onda riješiti problem? Ne. Molim vas da uozbiljimo stvar do kraja i da radimo posao. Kad nismo to napravili prije dvije godine, a trebali smo, ali pustimo, da su oni napravili, ne bi danas ovdje sjedili. Ali uozbiljimo stvari i radimo svoj posao. U protivnom će ga raditi netko drugi. Mislim da sam dovoljno decidiran", kazao je Bandić.

Sindikati su uoči sjednice gradonačelniku predali pismo u kojem između ostalog tvrde da je svaki peti građanin vezan za Holding.

"Svaki građanin je vezan za Holding i to je moj argument i to je moj glavni argument da ću na tome ustrajati, pod cijenu da izgubim izbore jer u ovoj Hrvatskoj netko mora podvući crtu i napraviti reda. Pod cijenu mandata jer ljudi koji imaju viziju, donose državničke odluke, a oni koji se bore za mandat, donose odluke za mandat. Meni je mandata dosta. Ja želim napraviti nešto po čemu će ovaj grad ostati prvi u Hrvatskoj i napraviti reda", poručio je zagrebački gradonačelnik.

Današnja sjednica započela je čestitkom zlatnoj Sandri Perković, koja je jutros stigla u Skupštinu i kao zastupnica na listi Milana Bandića.

Gradski zastupnici su joj pljeskom i cvijećem zahvalili na sjajnim sportskim uspjesima ove sezone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara