U sinjskom zaleđu spašen paraglajder: Srušio se pri uzlijetanju, ima ozljede opasne po život

U sinjskom zaleđu spašen paraglajder: Srušio se pri uzlijetanju, ima ozljede opasne po život

Ilustracija: HGSS

PRIPADNICI HGSS Stanice Split i Obavještajne točke Sinj sudjelovali su jučer u spašavanju teško ozlijeđenog paraglajdera.

HGSS Stanica Split dobila je, posredstvom Centra 112, u 17.38 obavijest o teško ozlijeđenom paraglajderu na području Bitelićke grede. Bitelićka greda, na južnim padinama Dinare-Troglava, popularno je uzletište paraglajdera. Ozlijeđeni P.P. (1978) srušio se neposredno po uzlijetanju i pri tome zadobio teške ozlijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"S obzirom na težinu ozljeda pokrenuta je i zemaljska i helikopterska akcija spašavanja. Ozlijeđeni je medicinski zbrinut te 20-tak minutnim transportom prebačen do najbliže ceste, potom vozilom HMP do helikoptera HRZ koji je s ekipom spašavatelja sletio na najbliže pogodno mjesto. Unesrećeni je u 19.05 predan na skrb u KBC Split", priopćili su iz HGSS-a.

U akciji je sudjelovalo 20 pripadnika HGSS Stanice Split, 4 pripadnika Obavještajne točke Sinji, Hitna medicinska pomoć te posada HRZ.

33-godišnjak iz Hrvaca zadobio je ozljede opasne po život. S nesrećom je upoznat inspektor za zračne nezgode. U koordinaciji s policijom poduzet će se daljnje radnje radi utvrđivanja uzorka pada, izvijestili su iz splitske Policijske uprave.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara