Varteks smanjio gubitak: Minus u prvom kvartalu sedam milijuna kuna

Varteks smanjio gubitak: Minus u prvom kvartalu sedam milijuna kuna

Foto: Varteks

UKUPAN rezultat poslovanja Varteks Grupe u prvom kvartalu 2015. godine je gubitak u iznosu od 6,97 milijuna kuna koji je za 50% manji u odnosu na gubitak ostvaren u prvom kvartalu prošle godine, koji je iznosio 14,1 milijuna, priopćili su danas iz kompanije.

U prva tri mjeseca 2015. godine Varteks Grupa realizirala je ukupne poslovne prihode u iznosu od 35,4 mil. kn koji su 5,5% ili 2,1 mil. kn manji u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, dok su ukupni poslovni rashodi manji za 19% ili za 9,6 mil. kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjenje prihoda vezano je prvenstveno uz vremenski pomak realizacije dijela ugovorenih poslova na drugu polovicu godine. Od ukupno ostvarenih prihoda, 58% realizirano je u izvozu.

U drugom kvartalu očekuje se rast prodaje

Kako bi u čim većoj mjeri smanjila negativne utjecaje, Varteks Grupa kontinuirano nastavlja raditi na svim aktivnostima sukladno Planu poslovnog i financijskog restrukturiranja.

Veći rast prihoda od prodaje očekuje se u drugom kvartalu 2015., tako da se kumulativno za prvu polovicu godine očekuje rast prihoda u odnosu na prošlu godinu, a do kraja godine očekuje se i pozitivan rezultat iz operativnog poslovanja, navode iz Varteksa

Do kraja 2015. godine očekuje se nastavak pozitivnih trendova u poslovanju Grupe kroz realizaciju postavljenih ciljeva usmjerenih na uspješno restrukturiranje, te financijsku i poslovnu konsolidaciju kompanije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara