Vraća se Branimir Bilić!

Vraća se Branimir Bilić!

Foto: HRT

BRANIMIR BILIĆ vraća se na male ekrane! Nakon gotovo osam mjeseci izbivanja, za Bilića je pronađeno mjesto u HTV-ovoj "Temi dana". Gledatelje "Teme dana" Bilić će po prvi put pozdraviti već ovoga tjedna.

Bilić će u "Temu dana", koja se emitira prije središnjeg "Dnevnika", uskočiti umjesto Gorana Rotima, koji je postao HTV-ov ravnatelj programa, neslužbeno doznajemo s Prisavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije sasvim jasno tko je donio odluku da Bilić postane urednik i voditelj "Teme dana". No, prema pričama iz prisavskih kuloara, njegov angažman zatražili su Danko Družijanić i Sanja Mikleušević Pavić, koji su do sada "Temu dana" vodili zajedno s Rotimom. Domagoj Novokmet, koji i dalje vrši dužnost urednika Informativnog programa, na taj je zahtjev pristao.

Poznavatelji prisavskih prilika, međutim, nisu propustili primijetiti da ova priča ne drži vodu. Nevjerojatno zvuči činjenica da je Mikleušević Pavić tražila dovođenje Bilića u "Temu dana", s obzirom da je upravo u njenom mandatu urednice Informativnog programa ukinuta Bilićeva emisija "Puls Hrvatske".

Zbog ukidanja "Pulsa Hrvatske" za cenzuru prozivao političare i kapitaliste

Branimira Bilića gledatelji su upoznali kao voditelja "Lica nacije" i "Pulsa Hrvatske", koji je ukinut početkom rujna prošle godine. Takva odluka Bilića je razljutila s obzirom da je "Puls Hrvatske", po njegovom mišljenju, bio "jedan od najrelevantnijih i najkritičkijih javnih sadržaja na HTV-u i u hrvatskom medijskom prostoru".

U otvorenom pismu koje je odaslao nakon ukidanja "Pulsa Hrvatske" Bilić je takvu odluku nazvao cenzurom i gušenjem medijskih sloboda. Odluka je, tvrdio je tada Bilić, donesena u političkim krugovima, uz asistenciju "moćnih čelnika korporacijskog, tajkunskog i bankarskog kapitala – čiju je promašenu politiku i pohlepu, 'Puls Hrvatske' često izravno i argumentirano, zajedno s gledateljima, uživo propitivao i kritizirao".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara