Vrdoljak: Gazprom do jučer nije ni znao gdje je Hrvatska

Vrdoljak: Gazprom do jučer nije ni znao gdje je Hrvatska

Foto: Hina

"MNOGE moćne tvrtke koje su sada zainteresirane do jučer nisu znale gdje je Hrvatska. Napravili smo dobar posao, a sada je na nama da dobro odigramo kako bismo imali dugoročne beneficije", izjavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada".

Vrdoljak je komentirao energetsku strategiju Hrvatske, te odnose s Amerikancima i Rusima. Predsjednik Ivo Josipović već se susreo s Amosom Hochsteinom, zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika za energiju. Trebao je biti održan i susret s predsjednikom uprave Gazproma, ali njegov je dolazak za sada otkazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je u sinoćnjem Dnevniku HRT-a ustvrdio kako šef Gazproma dolazak u Hrvatsku nije otkazao već odgodio. Iz Moskve je, kaže Josipović, stigla zamolba da se sastanak odgodi za tjedan dana.

"Nije važan interes Rusa ili Amerikanaca, bitan je samo interes Hrvatske", izjavio je Vrdoljak. Dodaje da je Hochstein Hrvatsku posjetio već četiri puta, a u nekoliko posjeta bili su i predstavnici Gazproma.

Vrdoljaku je postavljeno i pitanje kako je moguće da premijer Zoran Milanović nije znao da šef uprave Gazproma dolazi na sastanak u Hrvatsku. Vrdoljak kaže kako nije nužno da Milanović bude informiran o svim fazama priprema za neki sastanak. "Digla se fama oko ničega", kaže Vrdoljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara