Zbog bujica se odronili kolosijeci na dvije pruge, u Zagrebu aktivirano više od 50 klizišta!

Zbog bujica se odronili kolosijeci na dvije pruge, u Zagrebu aktivirano više od 50 klizišta!

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

RANO jutros došlo je do novog klizanja dijela brda na Dubravkinom putu u parku Tuškancu u središtu Zagreba. Obilne kiše i nestabilnost tla uzrokovala je otklizavanje dva metra asfalta, što je dovelo i do klizanja stabala nadomak parkinga kod Ljetne pozornice, izvijestile su Hrvatske šume.

Nagnuta stabla prijete parkiralištu i pristupnoj cesti. Hrvatske šume zatvorile su dio na kojem je ugrožena sigurnost za prolaznike, a ekipe Hrvatskih šuma koje će pristupiti sanaciji izlaze na teren.

U Zagrebu na Aleji Bologne od križanja s Alejom Seljačke bune do čvora Jarek, zbog radova na sanaciji klizišta zatvoren je kolnik u smjeru zapada (Zaprešića), vozi se dvosmjerno istočnim kolnikom.

U Zagrebu aktivirano 50 klizišta!

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u Zagrebu je aktivirano više od 50 klizišta, potvrdio nam je pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

"Možda i više zato što imate i ove koji su na pustopoljinama koje nitko ne prijavljuje. To je donekle bilo i za očekivati jer je 2012. spadala u najkišniju godinu u zadnjih 60 godina, a vidimo da je i 2013. nastavila istim smjerom", rekao je Kalinić.

Klizišta su, između ostalog, zabilježena i u Ulici Dominika Mandića, u Vinogradskoj, na Graberju, Šestinskom dolu i Dubravkinom putu.

"Ono što nas najviše brine je Aleja Bologne iz jednostavnog razloga što je tamo inače gust promet, a posljednjih dana je nekoliko puta tamo dolazilo do klizanja", izjavio je Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskrsne blagdane su na terenu proveli djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Ureda za izgradnju grada, ali Zrinjevca te Zagrebačkih cesta.

"Puno smo intervenirali. Nije bilo ni Uskrsa ni Uskršnjeg ponedjeljka. Jutros je opet to krenulo iz početka, a na žalost najavljuju da će kiša nastaviti padati. Ono što nas još više zabrinjava je činjenica da postoji mogućnost da padne snijeg. Onda bi to dodatno potaknulo nova klizišta", istaknuo je Kalinić.

Opasnosti za stanovništvo nema, a tamo gdje je postojala ugroza, ljudi su evakuirani, no oni bi se već danas trebali vratiti u svoje domove.

Odronili se kolosijeci na dvjema prugama

Zbog velikih količina padalina koje su uzrokovale stvaranje nekontroliranih bujica, odronio se dio kolosijeka između kolodvora Križevci i kolodvora Lepavina na pruzi Dugo Selo-Botovo te između kolodvora Novi Marof i Turčin na pruzi Bedekovčina-Čakovec, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice. Zbog toga su za željeznički promet zatvorene dionice pruge Križevci-Koprivnica i Novi Marof-Varaždin.

Do daljnjega između Križevaca i Koprivnice te Novog Marofa i Varaždina putnici se prevoze autobusima, a zakašnjenja putničkih vlakova na tim relacijama su oko 15 minuta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara