Al-Arabiya prikazala video snimku Amerikanca otetog u Iraku

TELEVIZIJSKA mreža AlArabiya sa sjedištem u Dubaiju, u četvrtak je emitirala video snimku koja prikazuje muškarca vezanih očiju, predstavljenog kao Amerikanca kojega je u Iraku otela do sada nepoznata skupina "Brigade islamskog gnjeva".

Talac je predstavljen kao civilni inženjer koji radi za Pentagon, a u dnu ekrana na arapskom se pojavilo ime Yvan Elias. Al-Arabiya je izvijestila kako je primila i priopćenje spomenute skupine, koja nema nikakvih specifičnih zahtjeva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taočeve su oči bile vezane crno-bijelom maramom kakvu nose uglavnom Palestinci, a na sebi je imao sivu košulju. "Pozivam...", počeo je talac, no emitiranje njegova glasa naglo je prekinuto.

Početkom travnja, nakon američke opsade sunitskog uporišta u Falluji u Iraku je počeo val otmica. 9. travnja u zapadnom je Bagdadu u napadu na konvoj otet američki civil Thomas Hamill, koji je u nedjelju uspio pobjeći otmičarima nakon trotjednog boravka u njihovu zatočeništvu. Al-Arabiya je prikazala i fotografiju američkog vojnika Keitha Maupina te narednika Almera Krausea koji su nestali istoga datuma. 13. travnja oteto je četrdesetak osoba 12 raznih nacionalnosti, ali od tada koalicijske snage više ne objavljuju brojke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara