Američki veleposlanik u BiH: Politika SAD-a neće se izmijeniti dolaskom mog nasljednika

VELEPOSLANIK Sjedinjenih država u Bosni i Hercegovini Clifford Bond izjavio je u četvrtak kako se američka politika prema toj državi neće mijenjati s dolaskom njegova nasljednika Douglasa McElhaneya.

"Bez obzira jesu li u SAD-u na vlasti republikanci ili demokrati američka politika prema BiH ostat će ista", rekao je odgovarajući na novinarski upit američki veleposlanik u BiH koji je tijekom dana boravio u Mostaru.

Pojasnio je kako će SAD nastaviti podržavati suverenitet Bosne i Hercegovine te njezino nastojanje za priključivanje euroatlantskim integracijama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik George Bush za vrijeme posjeta Rimu najavio je kako će Douglas McElhaney biti novi američki veleposlanik u BiH. McElhaney je prije toga bio američki konzul u Milanu a ranije je obavljao dužnost zamjenika voditelja misije i otpravnika poslova u veleposlanstvu SAD-a u Parizu i zamjenika stalnog američkog predstavnika pri NATO-u.

Američki veleposlanik Bond u četvrtak je u Mostaru poručio lokalnim vlastima kako mogu očekivati potporu SAD-a ukoliko dovrše proces ujedinjenja gradskih institucija.

"Ono što je potrebno učiniti jest završiti posao ujedinjavanja gradskog proračuna prije izbora", rekao je veleposlanik Bond.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara