ASHDOWN KRITIZIRA NATO ZBOG KARADŽIĆA

Visoki međunarodni predstavnik u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown izjavio je da NATO savez u slučaju uhićenja Radovana Karadžića čeka da mu se 'posreći', kritizirajući po prvi put, u intervju za britanski list ´The Independent´, Sjevernoatlanski savez.

´Ovaj čovjek se šeće okolo po brdima sedam godina a mi ga još nismo uhitili,´ rekao je lord Ashdown za subotnje izdanje Independenta. Visoki predstavnik je NATO-ve napore za uhićenjem Karadžića usporedio s uzaludnim čekanjem da s drveta padne otrovno voće.

´Sjedite ispod drveta i čekate s nadom da vam se posreći da otrovano voće koje visi s njega jednostavno otpadne a onda smo na pravom mjestu kako bi ga uhvatili´, rekao je Ashdown.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Independent ističe kako je Ashdown u razgovorima s NATO dužnosnicima pozvao na aktivniju ulogu, s posebnim jedinicama i puno više sredstava kako bi se uhitilo Karadžića.

Prošle godine NATO snage u tri su navrata tražili Karadžića na području istočne Bosne na granici s Crnom Gorom. Ashdown vjeruje kako se na uhićenju Karadžića puno više može učiniti sustavnim sprječavanjem financijske potpore Karadžićevim suradnicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara