Baldasarov recept: Bavit ću se politikom bez politike, a to bih preporučio i drugima

Baldasarov recept: Bavit ću se politikom bez politike, a to bih preporučio i drugima

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar prije samo koji dan nije ni razmišljao o izlasku na parlamentarne izbore, a danas je poprilično zakuhao situaciju izjavom kako pregovara sa mnogima, pa tako i sa MOST-om, što je s njihove strane odmah demantirano.

Evo što nam je Baldasar izjavio u subotu.

"Nisam razmišljao o parlamentarnim izborima, planirao sam lokalne izbore sa vlastitom listom ili strankom. Nisam još ni to odlučio, a uskoro ću morati, jer me ova događanja na nacionalnom nivou prisiljavaju da počnem drugačije razmišljati", kazao nam je Baldasar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je govorio Baldasar: "Svi smo umorni od SDP-a i HDZ-a"

Premda je do prije nepuna dva mjeseca bio na čelu splitskog SDP-a te je tražio da Zoran Milanović odstupi zbog gubitka izbora, danas svoju bivšu stranku ne može smisliti. Iznio je i zanimljiv koncept bavljenja politikom bez politike, otprilike na tragu nedavne izjave kako nas svako spominjanje antifašizma vuče prema fašizmu.

"Puno nas razmišlja slično. Mislim da smo svi umorni od SDP-a i HDZ-a i njihove bipolarnosti, malo jedan pa malo drugi pa onda na kraju ni jedan, ni drugi. Mislim, ne donose ništa dobroga. Tako da ću ja formirati ili listu ili stranku bez politike. Bavit ću se politikom bez politike. Nastojat ću ne razgovarati o politici, preporučio bih to svima, ali će nas naravno HDZ i SDP uvući u to", kazao je Baldasar.

Za sada nije najjasnije tko će se sve to naći na njegovoj listi ili u stranci, osim desne ruke Drage Davidovića, bivšeg direktora kampanje, glavnog savjetnika i nekadašnjeg pročelnika Ureda gradonačelnika. Sporazum o suradnji potpisan je tek sa Bandićem, što je za lokalne izbore u Splitu više uteg od olova, nego vjetar u leđa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara