54.167.83.233 US
 

BANDIĆEV ČOVJEK U SVAĐI S RODITELJIMA "Dramatizirate, prozori i inače padaju sa škola"

Piše: Martina Pauček Šljivak
petak, 24.3.2017. 14:02
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Foto: Martina Pauček Šljivak/Index

PREDSTAVNICI roditelja nekoliko razreda iz zagrebačke Klasične i XVI. gimnazije danas su se sastali ispred zgrade škole u Križanićevoj 4. Na sastanak je došao i Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za odgoj, obrazovanje i sport, koji je zajedno s roditeljima obišao zgradu škole s koje padaju prozori.

Kao što je Index već prije pisao, u rujnu je prozor pao na jednog učenika i ozlijedio ga, a padao je i u veljači i ožujku ove godine. Na sreću, tad nikoga nije ozlijedio.

Međutim, krajnje alarmantno stanje natjeralo je roditelje da nešto poduzmu pa su kontaktirali sve institucije i obratili se medijima. Potom je organizirano i okupljanje ispred škole, na koje su došli i ravnatelj Klasične gimnazije Boris Anić te zamjenik ravnateljice XVI. gimnazije Petar Bagarić.

>>POZNATA ZAGREBAČKA GIMNAZIJA U RASPADNOM STANJU Prozor je pao na učenika i ozlijedio ga

"Prozor je pao samo tri puta"

Anić je tom prilikom potvrdio da je prozor, pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, u rujnu pao na učenika te ga ozlijedio, a potom je škola pozvala roditelje, policiju i Hitnu pomoć.

Također je rekao da je prozor pao i u veljači te u ožujku, zbog čega je održan sastanak roditelja učenika obiju gimnazija.Na sastanku koji je održan danas roditelji su rekli Lovriću da je nedopustivo da sa škole padaju prozori i da je ugrožena sigurnost njihove djece, na što je Lovrić rekao da mu je dosta preuveličavanja.

"Od početka školske godine prozor je pao samo tri puta, pa prozori inače padaju sa škola. Evo recite mi da na drugim školama prozori ne padaju", rekao je Lovrić okupljenim roditeljima, koji su na tu izjavu oštro reagirali.

"Ne, ne padaju, vama je normalno da prozori padaju na djecu?!", pitali su pročelnika koji im je poručio da - ne trebaju dramatizirati.

Lovrić poručio roditeljima da ne rade dramu

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Sve preuveličavate, vodite predizbornu kampanju protiv mene", rekao im je Lovrić i dodao da je od 2002., otkako je Grad preuzeo upravljanje školama, u gimnaziju u Križanićevoj uloženo 15 milijuna kuna.

Kazao je da se zamijenila kompletna kanalizacija, na što su mu roditelji rekli kako se škola općenito nalazi u lošem stanju, da joj je narušena statika te da prozori padaju i ugrožavaju sigurnost njihove djece. Međutim, Lovrić je i dalje ponavljao kako se ovdje radi o preuveličavanju te da je 2011. već započeta zamjena prozora i da je dosta prozora već promijenjeno. Također je rekao da je problem u propuhu te da zato padaju stakla.Tvrdi kako će svi prozori biti zamijenjeni ovog ljeta, za što je predviđeno 2,5 milijuna kuna.

Na Indexovo pitanje kako je moguće da je 10 milijuna kuna za uniforme te 3 milijuna kuna za papučice djeci u vrtićima pronađeno odmah, dok za prozore nije, odgovorio je da su za sve te stvari pronađena sredstva.

"Pa rekao sam već, osigurali smo sredstva za zamjenu prozora ovog ljeta", kazao nam je Lovrić, na što smo ga pitali što je veći prioritet: uniforme, papuče ili prozori koji padaju po djeci.

U šest godina nisu našli sredstva za promjenu prozora

"Sve je prioritet. I uniforme i prozori", rekao nam je Lovrić, dodajući da bi prozori bili zamijenjeni i ranije, no da su imali druge prioritete, ali nije naveo koji su to točno.

Kao što je poznato, Grad je prije šest godina stao sa zamjenom prozora i tek su sad pronašli sredstva, dok su za školske uniforme sredstva pronađena odmah.

Lovrić je prilikom obilaska škole razgledavao prozore i usput dobacio domaru da ih je mogao i pofarbati, na što su roditelji rekli da su problem stari i rasklimani prozori koji padaju po djeci, a ne boja.Također, Lovrić se pokušao izvući od odgovornosti, pa je komentirao kako se školom loše upravlja i da odgovornost leži na ravnatelju. Roditelji su mu potom rekli da je ravnatelj novi, na što je Lovrić kazao "da, znam, kriva je prošla ravnateljica koja je loše održavala školu". Za kraj im je poručio da će prozori biti zamijenjeni ovog ljeta i da nema potrebe za tolikom dramom, što god da to značilo.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije