BIŠČEVIĆ U PARIZU - POTPISAN PROGRAM KULTURNE I PROSVJETNE SURADNJE

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske Hido Biščević boravio je u utorak i srijedu u Parizu na čelu hrvatskog izaslanstva u okviru Mješovitog međuvladinog povjerenstva za kulturnu, prosvjetnu, tehničku i znanstvenu suradnju Hrvatske i Francuske, priopćilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo dodaje da je tom prigodom potpisan Program kulturne, prosvjetne, sveučilišne, znanstvene i institucionalne suradnje između hrvatske i francuske vlade za godine 2004-2006.

Biščević se susreo i s glavnim tajnikom francuskog ministarstva vanjskih poslova Hubertom Colinom de Verdiereom koji je izrazio želju francuske strane za intenziviranjem suradnje s Hrvatskom na bilateralnom i multilateralnom planu, a u cilju što brže integracije Hrvatske u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Državni tajnik Biščević se zahvalio na potpisanom Programu, koji je prvi te vrste što ga je Republika Hrvatska zaključila s jednom od država članica Europske unije, a koji će Hrvatskoj omogućiti korištenje francuske ekspertize u pothvatu ubrzanog usvajanja europskih standarda.

Biščević i Verdiere su razgovarali o stanju u regiji i hrvatskom putu prema euroatlantskim integracijama, a francuski sugovornik je posebno pozdravio aktivni doprinos Hrvatske stabilizaciji prilika na jugoistoku Europe, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xpp ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara