BRAČNE SVAĐE MOGU BITI GORE ZA DJECU OD RAZVODA BRAKA

Česte svađe među roditeljima mogu nanijeti veću psihološku štetu djeci od razvoda braka, pokazali su rezultati istraživanja kineskih znanstvenika.

Istraživanje, u kojem je sudjelovalo 855 djece iz osnovnih i srednjih škola u kineskome gradu Harbinu, pokazalo je da djeca iz obitelji u kojima se roditelji često svađaju imaju psiholoških problema. Te probleme imala su djeca iz 32 posto obitelji u kojima su roditeljske svađe bile česte.

Psihološke probleme imalo je 30 posto djece razvedenih roditelja i 19 posto djece iz "normalnih" obitelji.

"Neki roditelji tvrde da se ne rastaju zbog svoje djece, ali umjesto toga imaju svakodnevni rat u kući, što ostavlja puno ozbiljnije posljedice na djecu", kazao je kineski psiholog Wang Limin, koji je vodio ovo istraživanje.

"Osnovna je odgovornost roditelja da svojoj djeci osigura osjećaj sigurnosti, a osobni napadi između roditelja mogu imati nepopravljivi, negativni utjecaj na mentalno zdravlje djece", istaknuo je Wang.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineski znanstvenik smatra da postoji veća vjerojatnost da se kod djece koja rastu u takvom okruženju pojave psihološki problemi, strahovi, paranoja, nedostatak povjerenja prema budućnosti, posebice što se tiče braka.

U Kini je u posljednjih dvadeset godina porastao broj razvoda braka, koji je dosegao razinu razvoda braka u zapadnim zemljama.

Međutim, zbog socijalnih i legalnih poteškoća razvod braka nije čest u ruralnim područjima Kine.

(Hina) xnab ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara