Branitelji se ograđuju od nasilja: Molimo sve prosvjednike da poštuju policiju

Foto: Željko Šop / Cropix

PREDSJEDNIK Udruge logoraša Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije Ilija Ačkar poslao je priopćenje u vezi sutrašnje braniteljskog prosvjeda na Trgu bana Jelačića u kojem moli građane da se odazovu na "miran i dostojanstven prosvjed, prosvjed bez govora mržnje i ostalih ekscesa". Ističu kako njihov prosvjed nije povezan s jučeršnjim na Markovom trgu.

"Podsjećamo da je glavna svrha prosvjeda iskazati podršku hrvatskim braniteljima koji su dali svoje zdravlje za stvaranje domovine u kojoj svi mi živimo, a danas 'trunu' po hrvatskim, bosanskim i srpskim zatvorima", piše Ačkar te dodaje da moli sve prosvjednike da "poštuju hrvatsku policiju i njihovi posao, jer je to naša policija u kojoj rade naši susjedi, prijatelji i rodbina".

"Svaki eksces će biti pripisan braniteljima"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo kakvo izazivanje nereda će samo baciti dodatnu ljagu na branitelje koji to nisu zaslužili jer su svojim životima stvarali državu u kojoj danas živimo. Budite svjesni da će svaki pojedinačni eksces biti pripisan braniteljima kao organizatorima prosvjeda. To nikako ne može pomoći onima koji su u zatvorima. A i branitelji sigurno nisu zaslužili da se njih obilježi kao izgrednike i rušioce državnog poretka. Njihova uloga je bila stvaranje državnog uređenja", piše Ačkar u pozivu na prosvjedu.

Želi da građani na prosvjedu, bez pravljenja nereda, pokažu da većina ljudi nije zadovoljna s ovakvim tretmanom branitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara