Brodosplit gradi još tri broda za kružna putovanja

Brodosplit gradi još tri broda za kružna putovanja

AMERIČKA tvrtka Grand Circle River Cruise Line iz Bostona krajem 2005. potpisala je ugovor za gradnju 3 broda za kružna putovanja po Mediteranu. Zadovoljan realizacijom gradnje, kupac se odlučio za nastavak gradnje pa je 22.kolovoza potpisan aneks ugovoru kojim je potvrđena gradnja još 3 broda.

Iako gradnju prvog broda prate sva opterećenja karakteristična za gradnju prototipa (razrada projekta, unapređenja i modifikacije, obrada dobavljača i sl.), porinuće će biti realizirano prema planu. Ugovoreni rok isporuke je trvanj 2007. Drugi brod je u fazi obrade CM i početka izrade sekcija.

Kupac želi graditi još 6 ovakvih brodova (dužine 59 m, za 52 putnika), a Brodosplit-Brodogradilište specijalnih objekata (BSO) je u pismu namjere izrazio spremnost da do kraja listopada 2007. ponudi gradnju po uvjetima koji će biti aktualni na svjetskom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj program osigurava zaposlenje kapaciteta do 2010. i što je posebno važno, predstavlja iskorak ka gradnji brodova više složenosti, čime se osigurava konkurentnost i opstanak na međenarodnom tržištu.

Pored ovog programa BSO je pred potpisivanjem ugovora za gradnju istraživačka broda (duž. 36,6 m) s Institutom za oceanografiju i ribarstvo u Splitu te istraživačkog broda (duž.15,6 m) sa Sveučilištem u Dubrovniku. koji su prošlog mjeseca dobiveni javnim nadmetanjem.
  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara