Čačić otkrio u kojem bi slučaju glasao za vladu Zdravka Marića: "Ideologija van, a programi na papir"

Čačić otkrio u kojem bi slučaju glasao za vladu Zdravka Marića: "Ideologija van, a programi na papir"

Foto: Jabuka TV

IAKO je donedavno tvrdio da će podržati opoziv Oreškovića ako svi HDZ-ovi članovi u Vladi prethodno daju ostavku, saborski zastupnik Radimir Čačić u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV najavio je kako će to napraviti bez obzira na taj uvjet, s obzirom na to da je Karamarko najavio da neće biti mandatar u novoj Vladi, a danas je HDZ najavio i da je Karamarko podnijeti ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade.

"To opće više nije tema. Orešković s ovom vladom nema tu što tražiti. Smatram da je bespredmetno što mu se stavlja na teret od strane HDZ-a. Njegova odgovornost je tek u trećem redu. Prva je odgovornost Karamarka, druga je odgovornost Petrov, a proizvod njihove nefunkcionalnosti je Orešković. Mi ćemo glasati za opoziv Oreškovića. No, niti Milošević i HDZ nemaju dovoljno ruku za novu Vladu, niti Milanović i SDP za raspuštanje Sabora", rekao je Čačić koji je dodao kako bi glasao isto tako i za opoziv Karamarka kada bi to u petak bilo na dnevnom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, hoće li glasati za novu Vladu koju HDZ s kandidatom Zdravkom Marićem za mandatara pokušava sastaviti cijelo vrijeme je odbio odgovoriti. Na kraju je na inzistiranje voditelja Španovića priznao kako je to moguće u slučaju kada bi ideologija potpuno napustila Domoljubnu koaliciju kao tema rada Vlade.

"Nova Vlada mora imati jasnu poziciju, ideologija van, a pet programskih tema na papir, da vidimo tko to radi i onda možemo razgovarati", rekao je Čačić koji ipak na pitanje vjeruje li da HDZ može sakupiti 76 ruku za novu Vladu kaže da to nije tema o kojoj se može razgovarati.

"Za racionalan pristup treba puno pameti i odgovornosti, a za ludovanje ne. Puno je vjerojatnije je da ćemo ići na nove izbore. Moja procjena je deset posto vjerojatnosti da ćemo imati novu Vladu, a devedeset posto da ne, i da ćemo onda imati i novi problem, a to je Živi zid s desetak mandata. To je stranka anarhije, nezadovoljstva, rušenja i ogorčenja. Logično je da se pojavi neka politička točka na kojoj se te silnice anarhije nalaze. To je proizvod loših politika, ali nije rješenje", rekao je Čačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara