Canjuga: "Slučaj Medački džep" još se istražuje

ZAGREBAČKI županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga izjavio je danas da istražne radnje o navodnim zločinima u Medačkom džepu još nisu završene, te da je preuranjeno govoriti o podizanju istražnog zahtjeva.

´Na gospićkom Županijskom sudu provode se još neke istražne radnje i za sada se ne može govoriti o podizanju istražnog zahtjeva protiv osumnjičenih za zločine u Medačkom džepu´, kazao je Canjuga Hini.

Dodao je da su jedne dnevne novine jučer preuranile, najavljujući za desetak dana podnošenje istražnog zahtjeva protiv više osoba zbog ubojstava i rušenja objekata u Medačkom džepu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Canjuga nije želio govoriti o pojedinostima dosadašnje obrade i koje se istražne radnje još trebaju provesti, niti potvrditi pisanja medija da će tužiteljstvo podići istražni zahtjev, među ostalim, i protiv Mirka Norca koji je tijekom akcije Medački džep 1993. zapovijedao devetom gardijskom brigadom HV-a.

Prema odluci glavnog državnog odvjetnika istraga o navodnim zločinima u Medačkom džepu povjerena je zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu.

U haškoj optužnici protiv umirovljenog generala Janka Bobetka navodi se da je u akciji ´Medački džep´ ubijeno najmanje 100 Srba, te uništeno više od 300 kuća i gospodarskih objekata. Haško tužiteljstvo tvrdi da je znatan dio uništen nakon prekida vatre, a prije završetka povlačenja HV-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara