Carla del Ponte traži da se učini sve kako bi se uhitili Karadžić i Mladić

Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije (ICTY) Carla del Ponte izjavila je u srijedu u Parizu, nakon susreta s antiterorističkim sucem JeanLouisom Bruguiereom, da će tražiti od Francuske da "poduzme sve potrebno" za uhićenje Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Bivšeg vojnog čelnika bosanskih Srba Ratka Mladića i bivšeg političkog čelnika Radovana Karadžića ICTY optužuje za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sredinom dana glavna haška tužiteljica trebala bi se sastati s Michele Alliot-Marie, ministricom obrane Francuske, čiji vojnici sudjeluju u međunarodnim mirovnim snagama u BiH.

Tijekom neformalnog sastanka s antiterorističkim sucem u pariškoj palači pravde Del Ponte je željela znati tko će se baviti traženjem 21 osobe za kojima su raspisane tjeralice, među kojima su i Karadžić i Mladić. "Strahujem da će NATO i SFOR napustiti Balkan i tko će onda biti zadužen za njihovo uhićenje", rekla je Del Ponte.

Ona je dodala da drži skandaloznim što Karadžić i Mladić još nisu uhićeni. Rekla je da će ne samo tražiti dodatna sredstva, već da se poduzme sve potrebno za njihovo uhićenje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara