Čuda se događaju: Beba u majčinoj utrobi preživjela 20 minuta bez kisika

Čuda se događaju: Beba u majčinoj utrobi preživjela 20 minuta bez kisika

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva

U PHOENIXU u Arizoni, majka je prilikom poroda doživjela moždani udar i preminula na putu prema bolnici. Liječnici su carskim rezom izvadili djevojčicu koja je u majčinoj utrobi bila 20 minuta bez kisika. Liječnici malenoj djevojčici nisu davali nikakvu šansu za preživljavanjem jer su otkucaji srca bili gotov neprimjetni i mislili su kako je beba mrtva.

Nakon što su je izvadili iz majke spojili su je na uređaj koji spušta temperaturu mozga kako joj mozak ne bi prestao raditi. Na uređaj je djevojčica bila prikopčana 72 sata i cijelo je vrijeme bila pod nadzorom liječnika. "Uređaj na koji smo je spojili potpuno usporava metabolizam kako bi mozak lakše "preživio" teško fizičko stanje te da se ne ošteti", kazali su iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici već digli ruke od bebe

Nakon kratkog vremena beba je počela loše reagirati te su iz bolnice nazvali njezinog oca kako se pripremi na to da će morati dati svoj pristanak da dijete isključe s aparata koji su je održavali na životu. Liječnici su pričekali još 24 sata da vide hoće li se stanje djevojčice promijeniti. Prilikom pregleda njezine moždane aktivnosti, beba je počela reagirati, a njezina moždana aktivnost bila je normalna kao u zdravog novorođenčeta, prenose arizonski mediji. Nakon nekoliko dana otac je došao po dijete i odvezao ga kući. Liječnici koji su se bavili njome kažu kako je to što je malena djevojčica preživjela pravo čudo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara