dicmo: svečanost u povodu postavljanja središnjeg križa za sve poginule

U općini Dicmo, najmanjoj jedinici lokalne samouprave cetinjskoga kraja večeras je održana prigodna svečanost u povodu završetka gradnje i postavljanja središnjeg spomenkriža pred kojim će se odavati počast 285orici Dicmanjana poginulih za Hrvatsku u Domovinskom ratu te u Prvom i Drugom svjetskom ratu.

Spomen-križ, u što je općina zajedno s uređenjem okoliša i pristupnom cestom uložila pola milijuna kuna, blagoslovio je dicmanjski župnik don Vlade Strikić, a prvi vijenac je položio predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

Na skupu održanom u središtu Dicma, Sanader je pozvao Dicmanjane da izađu na predstojeće izbore kako bi "s vlasti skinuli vladajuću koaliciju, koja neuspješno vodi Hrvatsku".

"Na izborima za Sabor sigurno ćemo pobijediti i vlast formirati od stranaka centra i desnog centra. Europa nije protiv HDZ-a, uvjerio sam se za vrijeme nedavnoga razgovora s Romanom Prodijem", kazao je Ivo Sanader.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDZ-a osvrnuo se i na događaje u Sinju, vezane za Alku i izbor alkarskog vojvode, te istaknuo da je "Alka nacionalna igra, koja podsjeća na junaštvo i zahvalu Gospi Sinjskoj, pa se političke stranke nemaju što u to miještati."

"Dakle, politici nije mjesto u Alci", ustvrdio je Sanader.

(Hina) bp dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara