Diplomatski izvor: Gotovina boravi između Hrvatske i BiH

Diplomatski izvor: Gotovina boravi između Hrvatske i BiH

VELEPOSLANIK jedne zapadne zemlje tvrdi da odbjegli general Ante Gotovina i dalje boravi između Hrvatske i Hercegovine, a neki drugi diplomati vjeruju kako povremeno putuje u neke istočne zemlje.

Neimenovani diplomatski izvor u Zagrebu povezan s dužnosnicima Haaškog suda. kaže da se Gotovina kreće s francuskom putovnicom. Dodaje da se u Bruxellesu razgovara o daljnjim metodama pritiska kako bi se generala Gotovinu konačno uhitilo. Čak se razgovara o tomu da se pojedinim podržavateljima Gotovine u Hrvatskoj i BiH zabrani putovanje u zemlje Europske unije. Jedna od mjera bila bi i zamrzavanje bankovnih i drugih financijskih računa.

 Sličnu mjeru EU je već primijenio na predsjednika Zimbabvea i njegove suradnike, zbog rasističke politike prema bijelcima u Zimbabveu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki diplomatski izvor nije mogao reći na koga bi se mjere odnosile, niti je želio odgovoriti hoće li obuhvatiti nekoga iz sadašnje vlasti ili iz oporbe.

U francuskom veleposlanstvu u Zagrebu potvrdili su da Ante Gotovina ima francusko državljanstvo i da ima pravo koristiti francusku putovnicu. No, budući da je za njim raspisana međunarodna tjeralica njegovo kretanje je ograničeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara