Đukić spreman na izvansudsku nagodbu s Gredeljem

Saborski zastupnik Milan Đukić izrazio je danas spremnost na izvansudsku nagodbu s predsjednikom Udruge hrvatskih sudaca Vladimir Gredelj koji ga je tužio za uvredu i zbog toga tražio skidanje Đukićeva zastupničkog imuniteta.

Đukić u današnjem priopćenju za javnost ostavlja otvorenu mogućnost za izvansudsku nagodbu i plaćanje troškova eventualnog Gredeljevog liječenja duševnih boli, no pritom ističe kako njegova izjava zbog koje je tužen nije nikakav "eklatantni govor mržnje" kao što smatra Gredelj.

Predsjednik UHS-a je u siječnju ove godine tužio Đukića zbog uvrede, tražeći 250 tisuća kuna za duševne boli zbog njegove izjave da je predsjednik UHS-a "zločesti čovjek za kojega je samo mrtav Srbin dobar Srbin". Kako bi mogao pokrenuti postupak Gredelj je prije dva dana od Hrvatskog sabora zatražio da se Đukiću skine zastupnički imunitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Đukić kaže da spornu izjavu nije uputio Gredelju osobno, nego Gredelju kao predsjedniku UHS-a za kojega smatra da se prema građanima srpske nacionalnosti odnosi diskriminirajuće, posebice kod imenovanja građana srpske nacionalnosti na sudačka mjesta.

Tvrdi da je Gredelj tužio Srpsku narodnu stranku, a ne njega. Stoga od Gredelja traži "da se odluči" od koga će tražiti naknadu štete jer, kako kaže, nije moguće da mu je štetu nanijela stranka, a da je uvredu pretrpio od njega.

"Iznenađen sam ponudom, no ne želim je komentirati dok ne bude i službena pred sudom. Tada ću u dogovoru s odvjetnikom odlučiti o daljnjim koracima", komentirao je Gredelj Hini Đukićevu ponudu za izvansudsku nagodbu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara