Društvo "Potrošač" upozorilo na netočno deklariranje namirnica na tržištu

DRUŠTVO za zaštitu potrošača Hrvatske "Potrošač" traži od ministarstava poljoprivrede i gospodarstva da se hitno osnuju uredi, agencije i povjerenstva te da se izrade podzakonski akti kako bi se spriječilo netočno i nepotpuno deklariranje namirnica na tržištu.

"Potrošač" u današnjem priopćenju ističe da ovotjedni rezultati analize prehrambenih proizvoda na hrvatskome tržištu, koju je proveo osječki Laboratorij za molekularnu dijagnostiku, upućuju na neprovođenje i kršenje zakona o zaštiti potrošača, hrani, prirodi i pravu na pristup informacijama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je, tvrdi "Potrošač", o nepotpunom i netočnom deklariranju prehrambenih proizvoda, te zato traži hitan inspekcijski nadzor, prekršajno sankcioniranje, sustavno i cjelovito informiranje javnosti o pokrenutim mjerama i početak sustavne edukacije potrošača. Zahtijeva i sustavnu provedbu zakona o zaštiti potrošača, hrani i prirodi, čije je neprovođenje, upozorava, i pridonijelo spomenutim nezakonitostima.

"Potpunu i sustavnu provedbu tih zakona vidimo jedino u učinkovitome mehanizmu prevencije svih pojava netočnog, zavaravajućeg i nepotpunog deklariranja namirnica, te mehanizmu koji će osigurati provedbu svih osam temeljnih prava potrošača", stoji u priopćenju koje je potpisala predsjednica "Potrošača" Jadranka Kolarević.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara