Egipat pokrenuo potragu za napadačima iz Šarm el-Šeika

EGIPAT je krenuo u pravi lov na ljude nekoliko sati nakon napada u ljetovalištu Šarm el Šeiku na Crvenom moru, u kojima je u noći s petka na subotu ubijeno najmanje 88 osoba.

Napadi koji su dosad najkrvaviji u toj zemlji i dolaze šest tjedana uoči predsjedničkih izbora, zadali su težak udarac vlasti Hosnija Mubaraka koja je sve više izložena islamističkom terorizmu.

Egipatske snage sigurnosti krenule su nakon atentata u potragu za napadačima, uhitivši više desetaka osoba na Sinajskom poluotoku, kako navode sigurnosni izvori.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među uhićenima su muškarci koji su nedavno pušteni na slobodu pošto su bili pritvoreni u sklopu istrage o atentatima od 7. listopada 2004. u Tabi, u kojima su život izgubile 34 osobe.

Odgovornost za napade kojih su mete bile hotel, parking i tržnica u starom dijelu grada, preuzela je skupina povezana s terorističkom mrežom al-Qaidom.

Šarm el-Šeik, biser egipatskog turizma, redoviti je domaćin međunarodnih konferencija i summita, osobito o miru na Bliskom istoku. Predsjednik Mubarak tamo ima rezidenciju u kojoj boravi jedan dio godine primajući goste.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara