"Gledaloto" najbolja predstava 11. međunarodnog festivala malih scena u Rijeci

RIJEKA 10. svibnja (Hina) Najboljom predstavom 11. međunarodnog festivala malih scena u Rijeci proglašena je predstava kojom je sinoć Festival završio, "Gledaloto ili vječna balkanska krčma" Novog dramskog teatra suza i smijeha iz Sofije u Bugarskoj, u režiji Boika Bogdanova.

Po ocjeni gledateljstva, najbolja predstava je bila "Marat i Marquis de Sade" ruskog Teatra na Taganki u režiji Jurija Ljubimova.

Ocjenjivački sud u sastavu Meta Hočevar, Helena Buljan, Aljoša Vučković, Željka Turčinović i Larry Zappia predstavu "Gledaloto" je nagradio s još četiri nagrade. Režiser Boiko Bogdanov dobio je nagradu "Anđelko Štimac" za režiju te nagradu za scensku glazbu, Petja Stojkova za kostimogarfiju, a Većeslav Parapanov za scenografiju u istoj predstavi.

Nagradu za dramaturgiju dobio je Bela Pinter iz mađarskog Pinter Bela Tarsulata za predstavu "Bolnica Bakony".

Za najboljeg glumca proglašen je Krešimir Mikić za ulogu u predstavi "Naš grad" Zagrebačkog kazališta mladih , a Milada Kalezić iz mariborskog SNG pružila je najbolju žensku ulogu po ocjeni suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nagradu za epizodnu ulogu dobila je Pia Zemljič iz mariborskog SNG za nastup u predstavi "Debeli muškarci u suknjicama" dok je nagradom za najbolju mladu glumicu nagrađena Kristina Krepela iz za ulogu u predstavi "Naš grad".

Nagrada za najbolji dizajn svijetla nije dodijeljena.

Sve nagrade na ovom festivalu, osim one za režiju, nose ime uglednog riječkog glumca iz prošlog stoljeća Veljka Maričića.

Ocjenjivački sud riječkog dnevnika "Novi list" odlučio je nagradom "Mediteran" za najbolju ulogu nagraditi Piu Zemljič.

(Hina) xdsil yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara