Građevinska inspekcija još 28. siječnja prvi put intervenirala na Kožinu zbog bespravne gradnje investitora Galića

MINISTARSTVO zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas u vezi s prije tri dana započetim rušenjem bespravno izgrađenih apartmana u naselju Kožino, kod Zadra, investitora Tomislava Galića da je Građevinska inspekcija Ministarstva intervenirala na lokaciji Kožino, po prvi puta 28. siječnja 2004., kada je bio izgrađen samo jedan od postojećih 10 objekata, dok su ostali bili u temeljima.

Investitoru je inspekcija tada zatvorila gradilište i zabranila gradnju, a tijekom ožujka inspekcija je donijela pismena rješenja kojima se obustavlja gradnja.

Za usklađivanje mu je dat rok od 60 dana, no investitor je u potpunosti zanemario rješenja građevinske inspekcije i nastavio graditi, navodi Ministarstvo zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva.

Također ističe kako je tlocrtna površina izvedenih objekata veća od dopuštene za 30 do 35 posto, a visina za jednu etažu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo podsjeća da je za svaki od izgrađenih objekata investitor (Galić) dobio dozvolu koja mu dopušta izgradnju šest stanova po objektu, a on je u svakoj od izgrađenih zgrada izgradio 12 stanova, što pretpostavlja potpuno drugačiju organizaciju prostora i parkirališnih mjesta, te bitno veći broj korisnika svakog objekta, pa tako i kapaciteta komunalne infrastrukture.

Niti jedan objekt na parceli nije smješten kako je to određeno prostornim planom za to područje, pa se takva gradnja ne može niti uskladiti s planom, dodaje se u priopćenju.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ističe da Građevinska inspekcija obrađuje i ostale bespravno sagrađene objekte u Kožinu.

Rušenje bespravno izgrađenih stambenih objekata u Kožinu, investitora Tomislava Galića, Građevinska inspekcija počela je u utorak popodne, zbog odstupanja od uvjeta u građevinskoj dozvoli. Naime, na toj je lokaciji, prema prostorno-planskoj dokumentaciji, predviđena gradnja obiteljskih kuća, a ne stambenih zgrada s apartmanima za prodaju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara