HDZ osudio isključenje srpskog dječaka s turnira

HRVATSKA demokratska zajednica (HDZ) osudila je danas izgred na vukovarskom nogometnom turniru kada je četrnaestogodišnjem dječaku srpske nacionalnosti zabranjeno sudjelovanje, ocijenivši taj događaj neprihvatljivim i štetnim incidentom.

"Osuđujemo svaki radikalizam, ekstremizam i šovinizam", ističe HDZ u priopćenju zauzevši se za posebnu zaštitu svakog djeteta.

Taj je incident u suprotnosti s vrijednostima na kojima se stvarala samostalnost Hrvatske kao države u kojoj će svi njezini građani biti ravnopravni.

Rane Vukovara još su bolne i svježe, ali one se liječe oprostom i prihvaćanjem zajedničkih demokratskih vrijednosti na kojima smo stvarali Hrvatsku. Te su vrijednosti jamac budućnosti svih hrvatskih građana, navodi u priopćenju HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacijski odbor Memorijalnog nogometnog turnira vukovarskih branitelja, odigranog prošloga vikenda, onemogućio je nastup na turniru dječaku, članu nogometne škole "Mali Vukovarac", jer je srpske nacionalnosti.

Predsjednik organizacijskog odbora Petar Milinarić izjavio je jučer da "odluku smatra opravdanom. To je bio Memorijal hrvatskih branitelja i predstavnik HVIDR-e Slavko Jurić zatražio je da na turniru nastupe samo djeca branitelja", rekao je Milinarić i dodao kako se s tim složio Organizacijski odbor te da su o toj odluci obaviješteni i treneri ekipa koje su trebale nastupiti na turniru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara