hkdu podupro okupljanje hdz-a, dc-a, hsp-a i hsls-a, ali misli da to nije dovoljno

Predsjednik HKDUa Anto Kovačević ocijenio je danas pozitivnim sastanak čelnika HDZa, DCa, HSPa i HSLSa u smislu okrupnjavanja hrvatske političke scene, ali je dodao kako je ta stranača fronta preuska da bi mogla uzeti vlast. L

"Sve što hrvatski diše, trebalo bi zajedno izaći na izbore, i u tome nema malih i velikih stranaka", ustvrdio je Kovačević na konferenciji za novinare.

Izvijestio je da HKDU o tome pregovara s HDZ-om, Hrvatskim blokom, HSP-om i HIP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim koalicije sa strankama demokršćanske i pravaške orijentacije, HKDU na izbore namjerava izići samostalno u pet izbornih jedinica, rekao je Kovačević. Dodao je da će tu sinoćnu odluku sa sjednice stranačkoga Vrhovnog vijeća danas predložiti i senatu HKDU-a.

Ustvrdio je kako HKDU može prijeći izborni prag u Zadarskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Sisačko-moslavačkoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na pitanje kako komentira moguću ponovnu koaliciju SDP-a, HNS-a i HSS-a, Kovačević je odgovorio da na političkoj sceni "nema podjele na lijeve i desne, nego na antihrvatski i hrvatski blok". "Za neke je politika taktika, a za neke dobra trgovina, i HSS će ići s onima koji će više dati", ocijenio je Kovačević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara