HRT opovrgava da je postignut dogovor o emitiranju RTL-ove emisije o turizmu

HRVATSKA radiotelevizija opovrgnula je danas da je postignut dogovor s RTL-om o emitiranju njihove turističke emisije "Life! Lust zu leben", snimljene tijekom kolovoza u Hrvatskoj.

HRT takvu odluku nije donio ni na programskom ni na poslovnom kolegiju, navodi se u obavijesti, naglašavajući da je RTL poslao početnu ponudu i da se HRT o tome nije službeno izjasnio.

"Višekratna RTL-ova ponuda za emitiranjem navedene emisije prolazi postupak koji je na HRT-u uobičajen za bilo koji strani program i u ovom je trenutku ostvareno tek nekoliko početnih kontakata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Programski kolegij i privremeno Ravnateljstvo HRT-a, koji su jedini ovlašteni za odluku o emitiranju, RTL-ovu ponudu nisu ni razmatrali, a kamoli da bi bila donesena odluka o zaključivanju međunarodnog ugovora o emitiranju", stoji u obavijesti HRT-a.

Hrvatska radiotelevizija, nastavlja se u obavijesti, ne želi ničim prejudicirati odluku Vijeća za radio i televiziju, ne pretpostavlja niti jednog kandidata drugome i smatra da bi u ovom trenutku bilo nekorektno sklapati ugovore s bilo kojim kandidatom te emitirati njegov program.

Krajem prošlog tjedna iz zagrebačkog Ureda RTL-a su izvijestili da će Hrvatska televizija emitirati tu emisiju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara