Hrvatska na zasjedanju parlamentarne skupštine NATO-a

IZASLANSTVO Hrvatskog sabora na čelu s Krešimirom Ćosićem stiglo je u petak na proljetno zasjedanje Parlamentarne skupštine NATOa koje se do 1. lipnja održava u Bratislavi, a tijekom kojeg će se sastati brojni odbori Sjevernoatlantskog saveza, doznaje se iz službenog priopćenja.

Uz sudjelovanje direktora Parlamentarne skupštine Douga Bereutera, glavnog tajnika NATO-a Jaapa de Hoopa Scheffera i direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohameda El Baradeia, na sastanku Odbora za civilnu dimenziju sigurnosti razgovarat će se o tri južnokavkaske republike, borbi protiv trgovanja djecom i malodobnicima u Europi te borbi protiv terorizma i zaštiti građanskih sloboda, dodaje se u saborskom priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Odboru za obranu i sigurnost bit će govora o operacijama u Afganistanu i širenju uloge NATO-a, dok će se na Odboru za ekonomiku i sigurnost govoriti o obnovi i razvoju kao izazovu u Iraku i Afganistanu te gospodarskoj tranziciji u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Politički odbor bavit će se sigurnošću u Jugoistočnoj Europi i ulozi partnerstva NATO-EU što je, kako se ističe u priopćenju, od posebne važnosti za Hrvatsku, dok će na sastanku Odbora za znanost i tehnologiju biti govora o širenju nuklearnog oružja te obrambenim raketnim sustavima i oružjima u svemiru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara