Hrvatski i Mađarski ministri veza dogovorili suradnju u području komunikacija

Ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić i mađarski ministar informatike i komunikacija Kalman Kovacs potpisali su danas u Nagykanizsi Memorandum o razumijevanju u informatičkoj suradnji u području komunikacija, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i veza.

Ministri su se dogovorili da će Hrvatska i Mađarska zajedno raditi na razvoju poštanskih i telekomunikacijskih usluga, te kulturnoj suradnji nacionalnih manjina kroz informatičke projekte.

Dvojica su ministara razgovarala o mogućnostima suradnje na području telekomunikacija i informatičke tehnologije, te modernizaciji poštanskih usluga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Žuvanić izvijestio je o planovima hrvatske Vlade usmjerenima prema liberalizaciji i razvoju telekomunikacijskog tržišta. Najavio je uvođenje novih operatora u fiksnoj i mobilnoj telefoniji u Hrvatskoj, te donošenje novih zakona o telekomunikacijama i informatičkoj tehnologiji i o pošti.

Na sastanku je dogovoreno i da se pri izgradnji petog prometnog koridora koji prolazi kroz obje zemlje, Budimpešta-Zagreb-Rijeka i Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče, izgradi optička infrastruktura, navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara