Humanitarno-filmski projekt "Filmofilija" u kinu "Europa "otvorio" švedski film "Ljilja zauvijek"

Humanitarnofilmski projekt "Filmofilija" Discovery filma i Kinematografa "otvoren" je večeras u zagrebačkome kinu Europi projekcijom filma "Ljilja zauvijek" kultnoga švedskog redatelja Lukasa Moddyssona. L

Discovery film, koji tradicionalno njeguje distribuciju visokokvalitetnoga filma, odlučio je pokrenuti tu filmsku reviju tijekom koje će biti prikazano pet filmova. Humanitarni dio projekta sastoji se pak u odluci da će od svake prodane ulaznice jedna kuna ići u fond Autonomne ženske kuće

Osim filma "Ljilja zauvijek", bit će prikazani i indijski film "Monsunska vjenčanja", njemački filmovi "Nigdje u Africi" i "Samsara" te irsko-britanski film "Sestre Marije Magdalene".

Organizatori smatraju važnim napomenuti da su spomenuti filmovi, osim što su raznih žanrova i jezika, i izrazito angažirani. Naime, svaki od njih upozorava na neki aktualan problem ili pitanje u društvu kao što su: trgovina ljudima, prostitucija, patrijarhalno društvo, brak, pedofilija, prosvjećenje, holokaust i crkveni grijesi.

Dodaju kako su odabrani filmovi dobili i brojne ugledne nagrade, među kojima su i Oscar te dva Zlatna lava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli projekt podržao je i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić koji je nazočio večerašnjem svečanom otvaranju "Filmofilije"..

Medijski pokrovitelji "Filmofilije" su magazin za žene "Tena" i radijska postaja Zagrebački radio.

Na početku svaki će se film najprije prikazivati u kinu Europa da bi se, nakon toga, nastavio prikazivati u manjim kinima i tako ustupio mjesto narednomu filmu iz revije.

(Hina) xip ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara