HZZ bez ikakve najave privremeno ukinuo stručno osposobljavanje za mlade

HZZ bez ikakve najave privremeno ukinuo stručno osposobljavanje za mlade

Foto: FAH

NA STRANICAMA Hrvatskog zavoda za zapošljavanje objavljena je danas obavijest o mjerama aktivne politike zapošljavanja, u kojoj se navodi one koje se privremeno ukida.

"Na 203. sjednici Gospodarsko-socijalno vijeće primilo je na znanje prijedlog privremene obustave dijela Programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2016. godini te je Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na 4. sjednici održanoj 23. lipnja 2016. godine privremeno obustavilo zaprimanje i odobravanje zahtjeva za dio programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2016. godini", stoji u obavijesti.

U obrazloženju odluke stoji kako je stručno osposobljavanje, zajedno s još nekoliko mjera, ukinuto privremeno i to zbog nedostatka sredstava iz proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Privremeno se obustavlja dio programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2016. godini financiranih iz sredstava Državnog proračuna i to:

- potpore za zapošljavanje,
- potpore za samozapošljavanje,
- potpore za usavršavanje,
- stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa,
- javni radovi", stoji na stranicama HZZ-a.

Iz HZZ-a nisu naznačili koliko dugo će mjera, preko koje je samo tijekom prošle godine posao pronašlo 30 tisuća mladih, biti obustavljena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara